latinica  ћирилица
01/10/2015 |  13:22 | Autor: TANЈUG

Sivić: Cilj protiv Andore i Litvanije - šest bodova

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić rekao je da očekuje da ekipa zabilježi pobjede u utakmicama sa Andorom i Litvanijom u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.
Tomislav Sivić - Foto: Novosti.rs
Tomislav SivićFoto: Novosti.rs

"Imamo nove zadatke, pred nama su mečevi sa Andorom i Litvanijom. Cilj nam je svih šest bodova. Ipak, trenutno mislimo o Andori i spremamo se maksimalno ozbiljno", rekao je Sivić na konferenciji za medije u prostorijama FŠ na Terazijama.
 On je izrazio zadovoljstvo što je Sergej Milinković-Savić prebačen u A tim.
 "Ipak, loša vijest je da se Đurđević povrijedio i to su četiri gola manje, koliko su zajedno postigli. Moguće je da ćemo promijeniti sistem jer su njih dvojica bila veoma važni igrači tima", rekao je Sivić i dodao da očekuje vezistu Lacija u ekipi za obaveze mlade reprezentacije u novembru.
 Na Sivićevom spisku se nalaze i nova imena - Srđan Plavšić i Marko Pavlovski, a tu je i Mijat Gaćinović.
 "Kada sam došao rekao sam da radimo selekciju tima i zvaćemo igrače koji su bili evropski i svjetski igrači. Ti momci zaslužuju poziv u reprezentaciju kako bi izborili veću minutažu u svojim klubovima. Đurđević je našao klub, počeo da daje golove, Grujić je "eksplodirao" u Zvezdi, pa vjerujemo da će slično biti i sa Pavlovskim".
 Srbija je na startu kvalifikacija zabilježila ubjedljiv trijumf nad Litvanijom (5:0) u Gornjem Milanovcu.
 "Moramo ozbiljno da shvatimo svakog protivnika jer nema lakih. Ukoliko budemo imali pravi pristup rezultat neće izostati. Rezultati u grupi za sada su očekivani, borićemo se za prvo mjesto sa Slovenijom i Italijom. Nadam se da ćemo sami odlučivati o svojoj sudbini", jasan je Sivić.
 Srbija se 7. oktobra sastaje sa Andorom u Novom Sadu, dok šest dana kasnije gostuje Litvaniji u Kaunasu.