latinica  ћирилица
01/10/2015 |  13:54 | Autor: SRNA

Banjaluka lider u kontinentalnom turizmu

Grad Banjaluka dobio je nagradu "Brend lider avord" /Brand Leader Award/ za izvanredan doprinos jačanju ugleda i konkurentnosti kontinentalnog turizma Јugoistočne Evrope.

Nagradu je primio gradonačelnik Slobodan Gavranović na svečanosti koja je održana sinoć u Beogradu u okviru Pete biznis konferencije "Kako povećati konkuretnost i prihode turističkog tržišta Јugoistočne Evrope".

Primajući nagradu, Gavranović je izrazio zadovoljstvo što su prepoznate aktivnosti zahvaljujući kojima je Banjaluka zauzela značajno mjesto na mapi turističkih destinacija Јugoistoka Evrope.

"Bio sam iznenađen koliko ljudi poznaju naše napore i aktivnosti koje smo ulagali u oblasti turizma", rekao je Gavranović, ističući da će se i dalje raditi na razvoju turizma u Banjaluci.

On je naveo da Banjaluka uz prirodne resurse obiluje i manifestacijama koje imaju međunarodni karakter i u kulturi, i u sportu, u nauci i mnogim drugim djelatnostima, a da svaka međunarodna manifestacija mora biti u funkciji turističke promocije ovih prostora.

Nagradu "Brand Leader Award“ dodjeljuje "Mas media internešnel" na osnovu standardizovanih kriterijuma koji podrazumijevaju inovativnost, visok stepen tržišne prepoznatljivosti i pozicioniranja autentičnog proizvoda.

Ova nagrada dodjeljuje se 12 godina s ciljem afirmacije najistaknutijih kompanija, institucija, pojedinaca i medija koji kontiniuranim pozitivnim razvojem i inovativnim strategijama postavljaju više standarde i unapređuju tržište, te daju doprinos u popularizaciji privrednog potencijala, kreiranja konkuretnog tržišnog imidža Јugoistočne Evrope.