latinica  ћирилица
01/10/2015 |  14:08 | Autor: SRNA

Kotor Varoš: Tri odbornika napustila SDS

Doskorašnji članovi Kluba odbornika SDS-a u Skupštini opštine Kotor Varoš Slavko Đukić, Dragan Mijić i Vladan Đekanović danas su zvanično napustili taj klub i SDS i ubuduće će djelovati kao odbornici Slobodnog demokratskog srpskog kluba.
Kotor Varoš - Izvorni SDS - Foto: RTRS
Kotor Varoš - Izvorni SDSFoto: RTRS

Njih je na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci predstavio poslanik Slobodnog demokratskog srpskog kluba u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nenad Stevandić.

Đukić je naglasio da je evidentno da je u većini opština došlo do totalnog raspada i odvajanja članstva SDS-a od rukovodstva stranke zbog, kako je istakao, politike rukovodstva SDS-a.

On je ocijenio da "SDS ulazi u koaliciju sa SDA zbog ostvarivanja ličnih interesa".

Đukić je dodao da je njihovim istupanjem iz kluba odbornika prestala da postoji matematička većina u Kotor Varošu i da novu većinu čine PDP, SDS i SDA.

"U Kotor Varošu je pauza u lokalnom parlamentu jer je odbornik SDA napustio skupštinu i nema većine da bi mogla da radi. Može se zaključiti da SDA ima svoju cijenu", rekao je Đukić.

Na konferenciji za novinare obratio se i Slavko Dunjić u ime Izvorne SDS koji je podržao odbornike iz Kotor Varoša i izrazio nadu da će se priključiti ovoj stranci.

Dunjić je najavio da će sledeće sedmice predstaviti još četiri odbornika iz jedne opština, ne otkrivajući o kojoj je riječ, koji izlaze iz skupštinske većine i prelaze u Izvorni SDS.

On je najavio i da će 7. oktobra u Banjaluci biti otvorene prostorije Izvorne SDS i formiran gradski inicijativni odbor stranke.