latinica  ћирилица
01/10/2015 |  15:46 | Autor: SRNA

Sutra promjenjivo oblačno i malo toplije

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje promjenjivo oblačno i malo toplije vrijeme nego prethodnih dana. Ujutro će biti hladno i pretežno oblačno, a oko rijeka i po kotlinama na sjeveru i istoku očekuje se česta pojava magle.

Tokom dana preovladavaće malo toplije uz postepeno razvedravanje i više sunčanih perioda poslije podne. U mjestima gdje se magla duže zadrži ostaće prohladno.

Duvaće slab istočni i jugoistočni vjetar, a u Hercegovini će tokom dana postepeno jačati jugo.

Јutarnja temperatura vazduha od šest do devet, na jugu do 12, a najviša dnevna od 17 do 22, na jugu do 26 stepeni Celzijusovih. Niža temperatura biće u višim predjelima.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, dok je u Hercegovini sunčano sa malom do umjerenom oblačnošću.

Hercegovina je danas bila najtoplija - u Trebinju je u 14.00 časova izmjereno 25 stepeni, u Stocu i Bileći 24, Mostaru, Neumu i Ljubinju 23 stepena Celzijusova.

U Livnu je bilo 18 stepeni, u Bijeljini, Zvorniku, Višegradu i Nevesinju 17, Doboju, Rudom i Zenici 16, Drvaru, Goraždu, Gradačacu, Sarajevu, Srebrenici, Foči, Gacku, Srpcu i Tuzli 15,

U Banjaluci je u 14.00 časova izmjereno 14 stepeni, kao i u Prijedoru i Bugojnu, u Јajcu 13, na Sokocu, u Novom Gradu, Šipovu i Sanskom Mostu 12, na Ivan-sedlu, u Mrkonjić Gradu i Ribniku 11, na Čemernu i u Bihaću 10, na Han Pijesku, u Kalinoviku i Driniću devet, na Mrakovici i u Kupresu osam, dok je najsvježije bilo na Bjelašnici gdje su izmjerena samo dva stepena Celzijusova.

Temperatura mora u Neumu danas je u 14.00 časova iznosila 22 stepena.