latinica  ћирилица
01/10/2015 |  15:51 | Autor: RTRS

Banjalučka gimnazije slavi 120. rođendan (VIDEO)

Za 120. rođendan, Banjalučka gimnazija organizovala je brojne aktivnosti kako bi jubilej bio obilježen na pravi način. Sportski turniri, promocija knjige "Orfej" i svečana akademija- samo su dio programa. Naredni rođendan, učenici najveće i najstarije Gimnazije, mogli bi dočekati s novom sportskom dvoranom.
Banjalučka gimnazija - Foto: RTRS
Banjalučka gimnazijaFoto: RTRS

U planu je izgradnja nove, savremene sportske dvorane koja će odgovoriti na sve potrebe gimnazijalaca i sportista korisnika. Postojeća će dobiti novu namjenu, a planirano je da tu bude smješten amfitetar, kao i nova biblioteka i čitaonica.

- Upravo smo pokrenuli inicijativu, zvanično i konačno, da se izgradi nova sportska dvorana. Ova sportska dvorana je stara 40 godina, jako je mala, neuslovna, bez prostora za publiku i itekako su zrele potrebe da se napravi dvorana - kaže direktor Gimnazije, Zoran Pejašinović.

Odbojkaški klub "Inova" već godinama koristi postojeću sportsku dvoranu, a kompanija "Inova" koja finansira rad ovog kluba, glavni je investitor u ovom projektu.

- Kad od grada dobijemo potrebnu dokumentaciju i saglasnost za gradnju, Inova bi išla u projektovanje po našem predviđanju, da bi s proljeća napravili projekat kako bi se izgradnja dvorane završila u toku ljetnog raspusta - kaže vlasnik kompanije "Inova", Ljubiša Savović.

U projektu vrijednom oko 700 hiljada maraka, nadaju se da će imati pomoć Ministarstva prosvjete i kulture, kao i Grada Banjaluka.