latinica  ћирилица
01/10/2015 |  16:03 | Autor: B92

70 srpskih studenata uz Srbiju protiv Albanije

Srbija će u Elbasanu na utakmici protiv Albanije u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope imati podršku 70 srpskih studenata.
"Elbasan arena" (FOTO: wikimapia.org) -
"Elbasan arena" (FOTO: wikimapia.org)

Oni dolaze na 'Elbasan Arenu' u okviru saradnje sa albanskim kolegama, izjavio je generalni sekretar FS Albanije Iljir Šuljku.

Šuljku je na konferenciji za medije u Tirani rekao da je interesovanje za istorijski duel dva nacionalna tima toliko da bi i stadion od 100.000 gledalaca bio mali.

"Od nadležnih organa informisan sam da pripreme za utakmicu koja je označena kao duel visokog rizika idu po planu i siguran sam da ćemo se predstaviti kao pravi domaćini i pokazati najbolje vrednosti albanskog gostoprimstva i evropske vrednosti koje nosimo kao narod", izjavio je Šuljku.

Utakmica između Albanije i Srbije igra se 8. oktobra, a nosi poseban rizik, pošto je prvi duel dva tima u oktobru prošle godine na stadionu Partizana prekinut poslije incidenata koji su uslijedili, jer se u 41. minutu meča iznad stadiona pojavio dron sa zastavom tzv. Velike Albanije.

Sud za sportsku arbitražu u Lozani registrovao je meč sa 3:0 u korist Albanije, a poslije odluke došlo je i do 'razmjene mišljenja' na Tviteru između premijera Edija Rame i Aleksandra Vučića.

Dvojica premijera, kako je ranije najavljeno, zajedno će posmatrati utakmicu u Elbasanu.