latinica  ћирилица
01/10/2015 |  20:39 | Autor: B92

Van Gal: Arsenal najbolji na tehničkom planu

Menadžer Mančester Јunajteda Luj van Gal smatra da poraz Arsenala od Olimpijakosa u Ligi šampiona neće poremetiti redove tog kluba u nastavku sezone.

Arsenal je prije dva dana izgubio u Londonu od Olimpijakosa sa 3:2, a Van Galov tim gostuje "tobdžijama" u nedjelju u okviru 8. kola Premijer lige.

- Mislim da je Arsenal sposoban da se oporavi od neočekivanog poraza, oni su to uradili mnogo puta. Možda su "tobdžije" i najbolja ekipa u Premijer ligu sa tehničkog i taktičkog aspekta. Međutim, to nije dovoljno da bi se osvajali trofeji - rekao je Van Gal, a prenosi ESPN.

Holandski stručnjak naveo je da je napredak u igri Јunajtedovog defanzivca Krisa Smolinga u potpunosti igračeva zasluga.

- Јa mu pomažem samo savjetom i treniranjem. Ukazujem na nužnosti kako bi bio još bolji, a na terenu on djeluje samostalno. Dakle, pohvale zaslužuje on, a ne ja - poručio je Van Gal.

Poslije sedam odigranih kola Mančester Јunajted vodi na tabeli sa 16 bodova, dok Arsenal na četvrtoj poziciji ima tri boda manje.