latinica  ћирилица
02/10/2015 |  10:33 | Autor: TANЈUG

Bekam i Ferguson ponovo zajedno na Old Trafordu

Čuveni engleski fudbaler Dejvid Bekam vratiće se na teren, dvije godine pošto je završio karjeru, u humanitarnom meču u organizaciji Dječijeg fonda Ujedinjenih nacija 14. novembra na Old Trafordu.
Dejvid Bekam -
Dejvid Bekam

Tim za koji će igrati nekadašnji as Mančester junajteda vodiće  njegov bivši menadžer Aleks Ferguson.
 Bekam (40) biće kapiten Velike Britanije i Irske, koja će igrati protiv tima "svjetskih zvezda" na čelu sa Zinedinom Zidanom, a koji će predvoditi Karlo Anćeloti.
 Ova utakmica biće odigrana na Old Trafordu, gde je Bekam postao svjetska zvezda pod trenerskom palicom Fergusona, prije nego što je 2003. napustio taj klub.
 "Povukao sam se prije dvije godine i iskreno, nisam vjerovao da ću ponovo zaigrati, ali pošto se radi o plemenitom cilju, jedva čekam da utakmica počne", rekao je bivši kapiten Engleske.
 Bekam je u karijeri igrao i za madridski Real, Los Anđeles Galaksi i Milan pre nego što je završio karijeru u maju 2013. u dresu Pari Sen Žermena.
 Iste te godine povukao se i Ferguson, poslije 26 godina na klupi Јunajteda.
 'Ferguson mi je uvek bio kao otac  Divno je što će i on biti dio cijele ove priče", rekao je Bekam za Bi-Bi-Si.
 Bekam je pre 11 godina proglašen ambasadorom dobre volje UNICEF-a.
 "Želim svijet u kojem će djeca rasti bez nasilja, siromaštva i bolesti. Zato je ovo savršena prilika da ukažem na potrebu da se sakupljaju sredstva za pomoć mališanima", rekao je Bekam.