latinica  ћирилица
02/10/2015 |  10:39 | Autor: TANЈUG

FSA: Utakmica u Elbasanu biće organizovana perfektno

Portparolka Fudbalskog saveza Albanije Јona Derviši rekla je Tanjugu da su sve karte za utakmicu između Albanije i Srbije rasprodate i poručila da će meč državnih timova biti organizovan perfektno
"Elbasan arena" (FOTO: wikimapia.org) -
"Elbasan arena" (FOTO: wikimapia.org)

Ona je potvrdila da će 100 studenata iz Srbije prisustvovati utakmici u Elbasanu i da će oni biti gosti albanskih studenata.
 - U ovom trenutku mogu da kažem da su sve karte za utamicu rasprodate. One su dugo bile u onlajn prodaji i sve su kupljene u rekordno kratkom vremenu. Možemo da kažemo da se ta utakmica ovdje smatra utakmicom vijeka - kazala je Derviši.
 Što se tiče bezbjednosti na predstojećem meču, portparolka FSHF navela je da su preduzete sve potrebne mere i da već postoji koordinacija između bezbjednosnih službi i svih aktera, ali da ona o tome ne može da govori.
- Preduzete su mjere od strane državne informativne agencije i od strane državne policije da bi sve bilo organizovano u najboljem redu i da bi imali što bezbjedniju utakmicu. Ne mogu da dam zvanične podatke, jer to je stvar Ministarstva unutrašnjih poslova, ali mogu da kažem da će organizacija meča biti perfektna - kazala je Derviši.
 Prema njenim riječima, od strane Vlade Albanije i Srbije pokrenuta je inicijativa za kulturnu razmjenu između mladih koja podrazumijeva da 100  najboljih srpskih studenata dođe u Albaniju u budu gosti albanskih studenata.
- To će biti razmjena iskustava i na kraju će oni zajedno otići da gledaju utakmicu između Albanije i Srbije u Elbasanu. Studenti nisu navijači, već gosti, i to je normalan proces koji potiče od sastanaka zvaničnika u Berlinu - rekla je Derviši.
 Kvalifikaciona utakmica za prvenstvo Evrope između Albanije i Srbije igra se u Elbasanu 8. oktobra, a nosi poseban rizik pošto je prvi duel dva tima u oktobru prošle godine u Beogradu prekinut nakon incidenata koji su uslijedili, jer se u 41. minutu meča iznad stadiona Partizana pojavio dron sa zastavom tzv. velike Albanije.
 Sud za sportsku arbitražu u Lozani registrovao je meč sa 3:0 u korist Albanije, a nakon te odluke došlo je i do "razmjene mišljenja" na Tviteru između premijera Edija Rame i Aleksandra Vučića.
 Dvojica premijera, kako je ranije najavljeno, zajedno će posmatrati utakmicu u Elbasanu.

Albancu koji je pustio dron zabranjen dolazak na utakmicu

 Ismailu Morini, koji je priznao da je podigao dron na utakmici između Srbije i Albanije u Beogradu biće zabranjen ulaz na stadion u Elbasanu, saopštio je danas generalni sekretar Fudbalskog saveza Albanije  Ilir Šuljku.
 On je za lokalni portal Panorama sport kazao da "Morina neće moći da prisustvuje utakmici i da je to sigurno 1000 posto".
 Šuljku kaže da će bezbjednost na meču biti na najvišem nivou i dodao " da je ovaj događaj za samo još jedna fudbalska utakmica i da će se u tom duhu i utakmica i prirpemati.
 Isti list prenosi izjavu Morine da on nije terorista i da mu je žao što je donesena takva odluka, te da su to savez i policija mogli da drže u tajnosti.
 Mediji u Albaniji pišu o ovoj utakmici kao o najvažnijoj u poslednjih nekoliko godina i šest dana uoči meča sve naslovne strane sportskih časopisa posvćene su duelu Albanije i Srbije.