latinica  ћирилица
02/10/2015 |  10:53 | Autor: RTS

Terzić: Draga pobjeda, ali ostaje gorak trag

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da mu je drago zbog četvrtfinalne pobjede nad Belgijom na Evropskom prvenstvu, ali da mu je ostao "gorak trag" zbog grešaka koje je tim pravio.
Odbojkašice Srbije - Foto: B92
Odbojkašice SrbijeFoto: B92

Reprezentacija Srbije je meč sa selekcijom Belgije počela izgubivši prvi set, a onda su srpske odbojkašice načinile preokret i slavile sa 3:1.

"Nažalost obistinilo se ono čega smo se malo plašili, da ćemo stegnuti ući u meč. Razlog se zna: naše igračice su ubijeđene da su po kvalitetu ispred Belgije i onda svaka situacija kad ne vodimo bar pet-šest poena razlike pravi veliki problem i onda jednostavno nije više to ta ekipa, ta igra", rekao je Terzić.

Prvi dobijeni set nije rezultat doble igre Belgijanki već posljedica lošeg starta našeg tima, smatra selektor Terzić.

"Vidjeli su se naši problemi u prvom setu. Belgija je imala realizaciju, moram tako da kažem, nemam drugi izraz, bijednih 23 odsto. Osvojili su samo šest poena iz napada, a dobili su set relativno lako, sve na naše greške i na to što ekipa ne zna gdje se nalazi na terenu. Pobjeda je draga, ali mi ostaje gorak trag kada tako igramo", kazao je Terzić.

"Nadamo se da možemo da prevaziđemo takve stvari. Naša ekipa se ne plaši nikoga i uvek igramo najbolje protiv ekipa koje su ispred nas na rang-listi, ali uvek imamo problem sa ekipama koje su uslovno rečeno slabije od nas. Tako je bilo i ovaj put. Na sreću smo taj drugi set dobili i poslije više nije bilo problema", rekao je selektor.

Srbija će u polufinalu igrati protiv starog rivala Rusije.