latinica  ћирилица
02/10/2015 |  11:18 | Autor: RTRS

U Prijedoru u toku izgradnja zgrade za 42 porodice poginulih boraca i RVI

Realizacijom projekta za trajno stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije na području grada Prijedora do 2007. godine stambeno je zbrinuto 157 korisnika, a od istog perioda do danas 484 korisnika, što ukupno čini 641 porodicu.
Prijedor  (Foto: visitworldplaces.com) -
Prijedor (Foto: visitworldplaces.com)

Ovo pitanje rješavano je dodjelom stana, individualnog stambenog objekta, građevinskog materijala i bespovratnih novčanih sredstava.

U toku je izgradnja i treće lamele sa 42 stambene jedinice, koja će biti završena 2016. godine. Time bi projekat stambenog zbrinjavanja pomenutih kategorija bio trajno riješen na području ove lokalne zajednice. 

"S obzirom da je za dodjelu ovih stanova potrebno utvrditi prioritete, prvostepena komisija je utvrdila koje porodice poginulih boraca i ratni vojni invalidi imaju pravo na stanove u toj zgradi. Lista je dostavljena resornom ministarstvu na saglasnost čime je omogućen korisnicima prigovor ukoliko su nezadovoljni. Moguće da se po završetku gradnje ove zgrade od 42 stana pojave jedan ili dva stana koji će nedostajati, ali će se to najvjerovatnije riješiti tako što će se na tržištu kupiti onoliko stanova koliko nedostaje", izjavio je Mišo Rodić, načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu grada Prijedora.