latinica  ћирилица
02/10/2015 |  11:35 | Autor: SRNA

Rusi uništili komandni centar ID

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su avioni tipa "suhoj-34" uništili u Siriji komandni centar Islamske države i jedan kamp za obučavanje militanata, prenijele su ruske agencije.
Ruski avioni u napadu na ID (foto: http://sputniknews.com/) -
Ruski avioni u napadu na ID (foto: http://sputniknews.com/)

Portparol Ministarstva odbrane Igor Konašenkov rekao je da je u napadima potpuno uništena infrastruktura koja je korištena za pripremu terorista.

- Prvog oktobra, avioni suhoj-34 izvršili su udare na kamp za obuku Islamske države, nedaleko od naselja Madan-DŽedid i jedan kamuflirani komandni položaj nedelako od Kasert-Faradža, jugozapadno od Rake - rekao je Konašenkov.

On je dodao da su mete gađane sa visine od preko 5.000 metara i da ovi novi avioni mogu da gađaju tačke širom teritorije Sirije.

Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je prethodno da su borbeni avioni, za koje se vjeruje da pripadaju Rusiji, bombardovali noćas grad Karjatain, 130 kilometara sjeveroistočno od Damaska.

Ovaj grad je pod kontrolom ID od avgusta, kada su iz njega potisnute sirijske države snage, rekao je Rami Abdulrahman, direktor Opservatorije.

Prema njihovim podacima, u jučerašnjim ruskim vazdušnim udarima u Raki je ubijeno 12 islamista.