latinica  ћирилица
02/10/2015 |  15:24 | Autor: RTRS

Prijedor: Nedjelja djeteta u vrtiću "Radost" (VIDEO)

Povodom Nedjelje djeteta u centralnom prijedorskom vrtiću “Radost“ mališani su se predstavili igrom i pjesmom. Tim povodom gradonačelnik Prijedora Marko Pavić posjetio je najmlađe i u ime Gradske uprave uručio im prigodne poklone.
Prijedor - Nedjelja djeteta - Foto: RTRS
Prijedor - Nedjelja djetetaFoto: RTRS

Mališani, pored toga što imaju svoje obaveze prema roditeljima i vaspitačima, imaju i svoja prava.

- Pravo da idem u vrtić, da se drućim, da budem srećan, rekli su mališani.

Obilježavanje Nedjelje djeteta u prijedorskom vrtiću “Radost“ počelo je prije nekoliko dana, a sadržaji će biti nastavljeni i tokom iduće sedmice.

- Od utorka kreću maskenbali. Svaki će vrtić imati svoj dan za maskenbal, kako bismo mogli posvetiti pažnju svakom pojedinom vrtiću, a onda će biti i aktivnosti druženje sa roditeljima, rekla je Dušanka Božić, direktorica vrtića “Radost“.

Na području Grada Prijedora, u proteklom periodu, renovirani su vrtići na Urijama, Pećanima i u Omarskoj, a u Kozarcu je izgrađen novi vrtić, dok je u planu renoviranje centralnog vrtića.

- Ovaj centralni vrtić je dosta dobar, ali predstoji sada da ga renoviramo i onda će biti stvoreni izuzetno dobri uslovi za predškolski odgoj, istakao je Marko Pavić, gradonačelnik Prijedora.

Zaposleni u prijedorskim vrtićama ističu da je stanje u predškolskim ustanovama iz godine u godine sve bolje. Trenutno, prijedorkse vrtiće pohađa 450 mališana u 18 vaspitnih grupa, o kojima brine 66 zaposlenih radnika.