latinica  ћирилица
02/10/2015 |  15:42 | Autor: SRNA

Ivanić podržao saradnju izviđača Srpske, FBiH i Brčko distrikta

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić podržao je saradnju i angažman Saveza izviđača u BiH i Svjetske skautske fondacije, te dalji napredak u saradnji saveza izviđača Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta

Ivanić je danas primio delegaciju Svjetske skautske fondacije - društva "Baden Pauvel", koja prvi put boravi u BiH, i Saveza izviđača u BiH koji su ga informisali o svojim aktivnostima i međusobnoj saradnji, te o daljim planovima.

Posjeta je nastavak saradnje izviđača iz BiH sa ovom svjetskom porodicom za neformalno obrazovanje i vaspitanje, koja ima više od 40 miliona članova, te promoviše nematerijalne društvene vrijednosti i zdrav stil života.

Gosti su informisali Ivanića o planovima na izradi strategije Saveza izviđača u BiH, te rezultatima angažmana izviđača u pomoći lokalnim zajednicama prilikom prošlogodišnjih katastrofalnih poplava, saopštilo je Predsjedništvo BiH.

Razgovarano je o aktivnijem provođenju programa rada izviđača u BiH i unapređenju saradnje s regionalnim izviđačkim organizacijama.

U delegaciji Svjetske skautske fondacije bili su lideri i donatori skautskog pokreta iz Belgije, Saudijske Arabije, Kine, SAD, Nikaragve, Velike Britanije i Holandije.