latinica  ћирилица
03/10/2015 |  08:53 | Autor: SRNA

Krajišnik: Milinić ispričao najobičniju izmišljotinu

Nekadašnji predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik demantovao je navode bivšeg šefa Predstavništva Srpske u Moskvi Gordana Milinića da je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika tokom rata zaštitio od hapšenja za navodni šverc cigareta.
Momčilo Krajišnik (www.oslobodjenje.ba) - Foto: RTRS
Momčilo Krajišnik (www.oslobodjenje.ba)Foto: RTRS

Krajišnik tvrdi da je "anegdota, koju je tim povodom za BN televiziju ispričao Milinić, najobičnija izmišljotina i da se to nikad nije dogodilo".

- Milinića poznajem dobro i smatrao sam ga korektnim čovjekom, zbog čega nikako ne mogu da povežem sa njim ovo što je ispričao. Milorada Dodika nikad nisam zaštitio od bilo kakvog hapšenja i šverca cigareta - rekao je Krajišnik za "Pres Republika Srpska".

On smatra da je Milinićeva priča o njegovoj navodnoj zaštitničkoj ulozi prema Dodiku nastala na osnovu slične anegdote koju planira da objavi u knjizi koju već duže vrijeme priprema, ali u kojoj se nigdje ne pominje ime predsjednika Srpske.

- U knjizi koju planiram da objavim napisao sam da je jedan ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske dolazio kod mene i tražio odobrenje za hapšenje jednog poslanika, a kada sam upitao za šta je navedeni poslanik kriv, odgovorio je da je riječ političkom protivniku i da će mu "nešto već pronaći kao krivicu" - ispričao je Krajišnik.

On je dodao da se tome žestoko usprotivio i da imena tih ljudi nije pominjao čak ni u rukopisu.

- Pretpostavljam da je Milinić negdje uspio da pročita taj dio moje knjige ili mu ga je neko prepričao, pa je to poslije povezao sa Dodikom - rekao je Krajišnik.

On tvrdi da ne samo da nije štitio Dodika od hapšenja već i da nikad nije čuo za bilo kakav šleper cigareta koji je za vrijeme rata zaplijenjen kod Doboja, a navodno je pripadao aktuelnom predsjedniku Republike.