latinica  ћирилица
03/10/2015 |  10:12 | Autor: SRNA

Medvedev: Vojnom misijom u Siriji štitimo Ruse od terorizma

Ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je da su troškovi ruskih oružanih snaga razumni i neophodni, uključujući operacije kao što je misija u Siriji.

- Štitimo ruski narod od terorizma, jer je bolje boriti se protiv terorizma van nego unutar svoje zemlje - rekao je Medvedev za televizijsku stanicu "Rusija-24".

On kaže da su tri troškovi razumni u aktuelnoj situaciji u zemlji i neophodni za reformu ruskih oružanih snaga, prenosi TASS.

- Ti budžetski troškovi sasvim su dovoljni za provođenje određenih vojnih misija, poput one koju ruska vojska sada izvodi u Siriji - rekao je Medvedev.

"Rusija nema ekonomske interese u Siriji"

Pretpostavka da Rusija vojnom operacijom u Siriji ostvaruje svoje ekonomske ciljeve predstavlja dio teorija zavjere i propagandu, ocijenio je Medvedev.

- Mi nemamo nikakve globalne ekonomske interese u Siriji - izjavio je Medvedev za rusku televizijsku stanicu "Rusija jedan".

On je rekao da sve to predstavlja teoriju zavjere ili propagandu, koje veliki broj zemalja često koristi u ovakvim situacijama, prenio je "Sputnjik".

Ruski borbeni avioni su u posljednjem naletu uništili teroristički komandni centar u Raki u Siriji, saopštilo je danas ranije rusko Ministarstvo odbrane.