latinica  ћирилица
03/10/2015 |  10:46 | Autor: SRNA

Misija Srbije u UN: Ramina izjava ugrožava dijalog

Misija Srbije u UN je, nakon što je albanski premijer Edi Rama na Generalnoj skupštini UN pozvao sve zemlje svijeta da priznaju nezavisnost samoproglašenog Kosova, upozorila da bi ovakve izjave mogle da ugroze pozitivne rezultate dijaloga Beograda i Prištine.
Generalna skupština UN (foto: Twitter/@EconomicTimes) -
Generalna skupština UN (foto: Twitter/@EconomicTimes)

Ambasador Srbije u UN Milan Milanović rekao je da je Rama zloupotrijebio govor u Generalnoj skupštini UN i zavarao članice svjetske organizacije da se dijalog vodi između dvije države, iako je riječ o pregovorima između Beograda i privremenih institucija samouprave na Kosovu i Metohiji.

Milanović je upozorio da bi izjave poput ove Ramine mogle da ugroze pozitivne rezultate dijaloga Beograda i Prištine koji se u Briselu vodi pod pokroviteljstvom EU, prenose beogradski mediji.

On je istakao Kosovo i Metohija nije nezavisna država, niti članica UN.

Rama je u obraćanju u Generalnoj skupštini UN rekao da su razgovori koje u Briselu vode Beograd i Priština, razgovori dvije suverene države.

On je pozvao sve zemlje svijeta koje još nisu priznale samoproglašeno Kosovo da to učine i ocijenio da će to biti dobra stvar za Srbiju.