latinica  ћирилица
03/10/2015 |  14:17 | Autor: SRNA

Vučić: Do kraja godine otvaranje poglavlja sa EU

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izrazio je uvjerenje da će Srbija do kraja godine otvoriti prva poglavlja u pregovorima sa EU.

- Vjerujem da ulazimo u otvorene pregovore sa EU do kraja godine jer vjerujem u riječ Njemačke - izjavio je Vučić na otvaranju pristupne saobraćajnice mosta "Mihajlo Pupin".

On je istakao da je Srbija radila teško da dođe do otvaranja poglavlja i da se ponaša kao ozbiljna i odgovorna zemlja, dok se u vezi sa pitanjem migranata pokazala mnogo odgovornije nego neke članice EU.

Premijer Srbije rekao je da se sa jednom kineskom kompanijom ozbiljno pregovara o prodaji "Železare Smederevo" i da bi taj posao mogao da bude završen u novembru.

On je naveo da je cilj Vlade Srbije da svih 5.000 radnika "Železare Smederevo" ostane na poslu, a da proizvodnja bude povećana.

- Čim smo interesantni Kinezima, to znači da imamo budućnost - naglasio je Vučić.

On je najavio da bi u novembru sa Kinom trebalo da bude potpisan ugovor za izgradnju brze pruge od Beograda do Budimpešte.

- Mislim da je naša strana nešto hitrija od Mađarske, ali vjerujem da će sve tri strane biti saglasne da sa kineskim premijerom Kine Li Kećijangom potpišemo ugovor - rekao je Vučić.

Govoreći o projektu "Beograd na vodi", Vučić je naveo da se prijavio neočekivano veliki broj zainteresovanih za kupovinu stanova u dvije stambene kule u okviru tog projekta.

Vučić je rekao da razmišlja o izborima, ali da ga najviše zanima uspjeh Srbije.