latinica  ћирилица
04/10/2015 |  11:21 | Autor: RTRS

Eksplozije u Bratuncu- pod dva automobila postavljene eksplozivne naprave (FOTO/VIDEO)

Građane Bratunca jutros su probudile dvije snažne eksplozije! U razmaku od tri časa, bombe su eksplodirale ispod dva automobila. Povređenih nije bilo, a Rade Đurković, jedan od vlasnika automobila, za dlaku je izbjegao smrt.
Eksplozija u Bratuncu - Foto: RTRS
Eksplozija u BratuncuFoto: RTRS

U posljednjem trenutku uspio je pobjeći iz zapaljenog automobila. U izjavi za našu televiziju, Đurković kaže da ne zna šta bi mogao biti motiv napada na njega. Policija traga za počiniocima. Bratunčani strahuju. 

Prva eksplozija dogodila se oko 5 časova! U automobilu Dejana Јovičića, inspektora Granične policije BiH , eksplodirala je bomba.

Tri časa kasnije, raznijet je i automobil Radeta Đurkovića, vlasnika picerije u Bratuncu. Đurković se u kobnom trenutku nalazio u automobilu, ali se uspio spasiti.

"Sjeo sam u vozilo start'o motor i osjetio eksploziju. Izašao sam iz auta i vidio- auto počelo da gori,počeo narod da vrišti, da se skuplja“, kaže Đurković za RTRS.

Đurković je prošao bez povreda. Sreća je, kaže, da je vikend i da se s njim u automobilu nisu nalazila djeca, koju svaki dan vozi u školu. Ne zna šta je motiv napada jer se, kaže, nikada nikome nije zamjerio, niti je dobio prIЈetnje.

Svi me znaju u gradu. Svi. Nikad nisam ružnu riječ rekao nekome, 21 godinu radim, niti zaključavam auto“, rekao je Đurković.

Šta bi mogao biti motiv napada ne zna ni Dejan Jovičić, koji pred kamere nije želio.

Komšije Đurkovića i Јovičića, ali i ostali stanovnici Bratunca vidno su uznemireni. Među njima je i Brano Јokić koji je, nakon eksplozije, pozvao policiju.

„Vidio sam da je hauba dignuta skroz, sve je razbacano i u tom momentu pošto imam i ja svojih vozila, uplašio sam se i zvao sam policiju“, rekao je Јokić.

Uviđaj su obavili pripadnici policije, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac.

Iz CЈB Bijeljina kažu, tragaju za počiniocima, a istraga će pokazati postoji li veza između ove dvije eksplozije.