latinica  ћирилица
04/10/2015 |  14:48 | Autor: TANЈUG

Srbija u grupi sa Hrvatskom, Francuskom i Maltom

Muška vaterpolo reprezentacija Srbije igraće na predstojećem Evropskom prvenstvu u grupi B zajedno sa Hrvatskom, Francuskom i Maltom, odlučeno je danas žrijebom u Skupštini grada.
Vaterpolo reprezentacija Srbije (Foto: waterpoloserbia.org) -
Vaterpolo reprezentacija Srbije (Foto: waterpoloserbia.org)

U B grupi takmičiće se Crna Gora, Španija, Holandija i Slovačka. U grupi C Italija, Rumunija, Njemačka, Gruzija, dok će u grupi D igrati Mađarska, Grčka, Rusija i Turska.

Na kontinentalnom šampionatu u Beogradu takmičiće se i 12 ženskih nacionalnih reprezentacija.

Vaterpolistikinje Srbije igraće u grupi B sa Hrvatskom, Italijom, Francuskom, Njemačkom i Španijom.

U grupi A nalaze se Holandija, Mađarska, Rusija, Grčka, Portugalija i Turska.

Svečanosti u Skupštini grada prisustvovali su brojne zvanice iz političkog i sportskog života Srbije, čelnici Evropske plivačka federacije (LEN), predsjednik Paolo Bareli, predsjednik Tehničkog komiteta Đani Lonci i sportski i marketing menadžer Marko Biri.

- Teško je zamislite bolje mjesto za organziaciju prvenstva Evrope od Srbije, šta su vaši zlatni momci osvojili je nevjerovatno, pet titula na najvećim turnirima u posljednje dvije godine je veliki uspjeh za koji je teško naći riječi. Neka ovo prvenstvo bude svojevrsni festival i sjajna proslaval vaterpola - rekao je Bareli.

On je zahvalio Vladi Srbije, gradskim vlastima i Vaterpolo savezu Srbije na naporima koji su uložili kako bi Beograd spremno dočekao šampionat.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je ponosan jer će srpska prestonica biti domaćin EP.

- Vaterpolo je sport sa dugom tradicijom i najtrofejniji sport u Srbiji. Vaterpolo je veliki brend i želimo da iskoristimo ovu priliku da Beograd promovišemo kao pravog domaćin. Dobro došli u Beograd, grad u kojem se igra najbolji vaterpolo - rekao je Mali.

Vaterpolo prvenstvo Evrope u Beogradu biće održano od 10. do 23. januara 2016, a titule brane Srbija u muškoj i Španija u ženskoj konkurenciji.

Svi mečevi igaće se u KOMBANK areni, koja će biti specijalno uređena za tu priliku.

Nakon šampionata montažni bazen biće premješten u Vrnjačku Banju, koja će postati nacionalni vaterpolo centar.