latinica  ћирилица
05/10/2015 |  09:15 | Autor: B92

Đoković: Možda budem trener po okončanju karijere

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je da će poslije profesionalne karijere sigurno ostati u tenisu i možda biti trener.

Đoković se trenutno nalazi u Pekingu gdje čeka početak turnira na kojem brani titulu, a na konferenciji prije početka novinare je zanimalo kakvi su mu planovi kada ode u penziju.

“Pretpostavljam, jer je tenis moj život. Definitivno ću poslije igračke karijere nekako ostati u tenisu i biti uključen. Možda ću nekoga trenirati jednog dana“, rekao je Đoković.

Novak je u jednom trenutku razmišljao da možda propusti turneju po Kini kako bi bio što svježiji za finiš sezone, ali je odlučio da igra zbog velike podrške koju ima u ovoj zemlji.

“Niz od 24 pobjede u Pekingu ne uzimam zdravo za gotovo, zato nastavljam i tjeram sebe do novih granica koje još nisam odredio“, dodao je Novak.

Najbolji sportista svijeta osvojio je 10 Gren slem trofeja u karijeri i očekuje se da napadne rekord Rodžera Federera koji ima 17 pehara sa najvećih turnira.

“I dalje imam mnogo da radim i mnogo da pobjeđujem kako bih došao do nivoa na kojem je on. Osvojiti 10 Gren slemova je stvarno ogromno dostignuće. Ponosan sam na to i nastaviću da pokušavam i dalje“, zaključio je Novak rekavši da je polaskan što ga upoređuju sa Švajcarcem.