latinica  ћирилица
05/10/2015 |  09:46 | Autor: SRNA

Golić: Moguća saradnja sa Bjelorusijom u oblasti građevinarstva

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić istakla je da je sa potpredsjednikom Vlade Bjelorusije Natalijom Kačanovom razgovarala o mogućnostima privredne saradnje, prije svega u oblasti građevinarstva, s obzirom na to da su u Bjelorusiji u toku veliki infrastrukturni radovi.
Srebrenka Golić - Foto: Novosti.rs
Srebrenka GolićFoto: Novosti.rs

- Ona je pokazala interesovanje za ovu temu, istakavši da zna da su prije raspada Јugoslavije graditelji sa ovih prostora obavljali ogromne infrastrukturne radove širom svijeta, rekla je Golićeva za "Nezavisne novine".

Dodala je da je tokom posjete Sankt Peterburgu imala bilateralni sastanak i sa zamjenikom predsjednika parlamenta Јermenije Erminom Nagdaljanom i delegacijom te zemlje, koja je izrazila zahvalnost Republici Srpskoj i predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku za nastojanje da se donese deklaracija o priznavanju genocida nad Јermenima od 1915. do 1917, te izrazila želju da posjeti Srpsku.

- Predsjednik Savjeta Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentina Matvijenko istakla je da će Srpska i dalje imati bezrezervnu podršku Ruske Federacije, kako u sprovođenju svojih politika, tako i u ekonomskom segmentu. Prenijela sam joj da vlasti Srpske insistiraju na dosljednom poštivanju slova Dejtonskog mirovnog sporazuma, a ona je naglasila da će Ruska Federacija, kao garant Dejtona, i dalje istrajavati na njegovom dosljednom sprovođenju, dodala je Golićeva.

Prema njenim riječima, status i pažnja koji su joj ukazali u Rusiji govore koliko je zahvalnost te zemlje prema Republici Srpskoj iskrena.