latinica  ћирилица
05/10/2015 |  12:03 | Autor: SRNA

Popović - mogu se očekivati još veće prevare Saveza za promjene

Politički analitičar Gostimir Popović smatra da građani Republike Srpske mogu očekivati još veće prevare Saveza za promjene (SDS, PDP, NDP) u zajedničkim institucijama BiH u Sarajevu.

"Posljednja aktivnost ovog Saveza, koja se odnosi na zahtjev institucija Republike Srpske da u Narodnoj skupštini budu razmotrena 24 pitanja koja su štetna po interese Srpske, u maniru je njihovih mentora, odnosno ambasada u Sarajevu i nevladinih organizacija", rekao je Popović.

On tvrdi da Savez za promjene na konkretna 24 problema odgovara sa 124 pitanja koja nemaju veze ni sa čim.

"Savez za promjene ne želi da razgovara o problemima prouzrokovanim u institucijama BiH, nego otvaraju imaginarna pitanja. Vidljivo je da su oni veoma dobri đaci loših učitelja", dodao je Popović.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je ranije da predstavnici Saveza za promjene na nivou BiH ne rade u interesu Srpske, te da će se o tome raspravljati na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je juče u Banjaluci da ova partija priprema prva 124 pitanja o "mini aferama" na koje će SNSD morati dati odgovore.