latinica  ћирилица
07/10/2015 |  09:21 | Autor: B92

Klop rekao "da", u četvrtak u Liverpulu?

Engleski mediji pišu da je Јurgen Klop prihvatio ponudu Liverpula i da će potpisati trogodišnji ugovor sa "Crvenima".

Razgovori predstavnika kluba i Klopa su navodno uspješno završeni, pa će bivši trener Borusije iz Dortmunda u četvrtak stići u Liverpul na potpis ugovora.

Očekuje se da će Klop biti predstavljen kao novi menadžer kluba tokom predstojećeg vikenda. Debi na klupi kluba sa ’Enfilda’ Klop bi trebalo da ima protiv Totenhema u Londonu 17. oktobra.

Sam trener se nije mnogo oglašavao, a za njemački Bild je izjavio: “Nema mnogo šta da se priča. Nema ni definitivnog da, ni definitivnog ne.“

Ipak, izgleda da je Klop spreman da prekine odmor i zamijeni Brendana Rodžersa na klupi vjerovatno najvećeg engleskog kluba, u pokušaju da mu donese prvu titulu od 1990. godine.

Liverpul je poslije osam odigranih kola 10. na tabeli sa 12 bodova, šest manje od lidera Sitija, a prethodni menadžer Brendan Rodžers dobio je otkaz poslije slabih izdanja na startu sezone.

Klop ima 48 godina, a u karijeri je trenirao samo Majnc i Borusiju iz Dortmunda sa kojom je osvojio dvije titule, tri Superkupa i dva Kupa, dok je poražen u finalu Lige šampiona 2013. godine.