latinica  ћирилица
07/10/2015 |  18:46 | Autor: Agencije

Pakjao: Јoš jedna borba i kraj

Filipinski bokser Meni Pakjao izjavio je da će se naredne godine boriti još samo jednom i poslije toga najvjerovatnije završiti karijeru.
Mani Pakjao - Foto: REUTERS
Mani PakjaoFoto: REUTERS

Pakjao je posljednji put boksovao u Las Vegasu u maju, kada je u "borbi vijeka" izgubio na poene od Amerikanca Flojda Mejvedera.

On je poslije tog meča podvrgnut operciji ramena i očekivalo se da će završiti karijeru. "Mislim da sam spreman. Boksujem duže od 20 godina. Moram se odreći stvari koje mi odvlače pažnju, ako si senator moraš da se koncentrišeš na taj posao", rekao je Pakjao.

Pakjao je rekao da će do kraja karijere boksovati još jednom, ali da protivnik najvjerovatnije neće biti Mejveder, koji se kao neporaženi šampion u velter kategoriji povukao u septembru poslije pobjede nad Andreom Bertom.

"Ne možemo da kažemo da li će biti revanša. To zavisi, zavisi", rekao je Filipinac, jedini osvajač šampionskih titula u osam različitih težinskih kategorija.

Pakjaov menadžer Bob Arum rekao je prošlog mjeseca da očekuje da će se njegov klijent u ring vratiti u februaru, a da su mogući protivnici Britanac Amir Kan i Amerikanac Terens Kroford.

Pakjao je do sada ostvario 57 pobjeda, od kojih 38 nokautom, uz šest poraza i dva neriješena rezultata. Filipinac je rekao da želi da se povuče kako bi se koncentrisao na karijeru političara.