latinica  ћирилица
07/10/2015 |  19:48 | Autor: B92

Đokić napustio Metalac: Griješio sam, igra je sramna

Vladimir Đokić podnio je ostavku na mjesto trenera Metalca poslije ubjedljivog poraza kod kuće od Igokee (74:56) u trećem kolu ABA lige.
Vladimir Đokić - Foto: B92
Vladimir ĐokićFoto: B92

"Kao častan čovjek i sportista, smatram da treba da se sklonim i podnesem ostavku. Nasljedniku želim sve najbolje", rekao je Đokić.

Novinari u Valjevu bili su iznenađeni njegovom odlukom, koju je tada prvi put objavio, bez razgovora sa upravom kluba. Na poziv nekih novinara da bar "prenoći" prije odluke, trener je obrazložio zašto tačno želi da ode.

"Vukao sam pogrešne poteze i u izboru pojedinih igrača i pri biranju novih. One koji su otišli trebalo je da zamjene ovi momci. Nisam napravio rez kad je bilo logično, nadao sam se da će sve doći na svoje mjesto. Toga nije bilo. Ovo jednostavno ne radi. Porazi u Skoplju i sada posljedica su sramne igre i ne vidim šta tu više mogu da uradim sa ovom istom ekipom", rekao je Đokić.

Metalac već za četiri dana igra sljedeću utakmicu, što je malo vremena za dolazak novog trenera.

"Ako treba da sjedim na klupi u Nikšiću, sjediću, ali to nema smisla".

Prošle sezone Đokić je od Metalca napravio jedno od najprijatnijih iznenađenja ABA lige – tim je završio na šestoj poziciji sa skorom 13-13. Tokom ljeta Đokić je imao još uspjeha, pošto je sa reprezentacijom Srbije do 20 godina osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Ipak, ova sezona počela je neslavno – vrlo loša igra u pobjedi nad Partizanom, a zatim i dva ubjedljiva poraza, prvo od MZT-a i sada od Igokee.