latinica  ћирилица
08/10/2015 |  08:11 | Autor: SRNA

Hitna sjednica Vlade Srbije zbog hapšenja Srba na Brezovici

Vlada Srbije održaće danas sjednicu na kojoj će biti riječi o hapšenju 15 srpskih radnika na Brezovici i pokušaja samoproglašenog Kosova da postane član Uneska.
Vlada Srbije - sjednica - Foto: RTRS
Vlada Srbije - sjednicaFoto: RTRS

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, zakazao je za danas hitnu sjednicu Vlade povodom hapšenja 15 srpskih radnika na Brezovici i pokušaja samoproglašenog Kosova da postane član Uneska.

Sjednica će početi u 10.00 časova, najavljeno je iz Vlade.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić , juče je najavio da će zatražiti hitnu sjednicu Vlade povodom najnovijeg hapšenja Srba od kosovske policije, kao i povodom nastojanja Kosova da postane punopravna članica Uneska.

- Srbija ne smije da ćuti i neće ćutati pred nastojanjem da joj se otme kulturna baština i pred gaženjem osnovnih prava našeg naroda na Kosmetu - poručio je Đurić.

On je naglasio da je došlo vrijeme da Srbija "podvuče crtu" i da donese pravi politički sud o tome u kom pravcu ide briselski dijalog i da analizira da li je to što se Srbima nameće "zaista normalizacija odnosa s Prištinom,  ili nametanje njihovog stava o statusu".