latinica  ћирилица
08/10/2015 |  08:59 | Autor: SRNA

Danas oblačno sa kišom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno vrijeme sa kišom, koja će povremeno padati.
Oblačno vrijeme sa kišom - Foto: ilustracija
Oblačno vrijeme sa kišomFoto: ilustracija

Kiša će češće padati na jugu i istoku, dok će tokom naredne noći slabiti i u pojedinim mjestima prestati da pada, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

 Duvaće slab sjeverozapadni vjetar, u Semberiji umjeren istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slab jugoistočni.

Najviša dnevna temperatura od 13 do 18, na jugu do 22 stepena Celzijusova.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda navode da se u narednim danima očekuje oblačno i tmurno vrijeme sa kišom koja će povremeno padati.

Najmanje kiše očekuje se u petak, i to samo u Krajini i Hercegovini, dok za vikend slijedi jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Padavine će biti obilne, najviše u Hercegovini.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava oblačno vrijeme sa kišom mjestimično.

Na jugu je jutros izmjerena najviša temperatura - u Neumu 17, a u Mostaru 16 stepeni.

U Banjaluci, Trebinju, Doboju, Prijedoru, Srpcu, Zvorniku, Goraždu i Bileći u 8.00 časova izmjereno je 15 stepeni, u Gradišci, Višegradu, Srebrenici, Foči, Bihaću, Zenici, Tuzli, Rudom, Gradačcu i Novom Gradu 14, u Bijeljini, Mrkonjić Gradu, Ribniku, Bugojnu, Drvaru, Šipovu i Јajcu 13, Sarajevu, Livnu, Gacku i Nevesinju 12, a na Sokocu i Mrakovici 11 stepeni.

U 8.00 časova na Han Pijesku, Čemernu, Ivan-sedlu, Kalinoviku, Driniću i Istočnom Drvaru bilo je deset stepeni, a na Bjelašnici pet.

Najviše kiše u protekla 24 časa palo je u Hercegovini. U Nevesinju je palo 45 litara po metru kvadratnom, Bileći 24, Gacku 22, u Trebinju 13 i na Čemernu 11 litara.

U Mrkonjić Gradu i Foči palo je sedam litara, u Livnu i Goraždu šest, Zvorniku i Višegradu pet, Prijedoru, Mostaru, Bugojnu, Istočnom Drvaru i Sanskom Mostu četiri, u Banjaluci, Neumu, Han Pijesku, Mrakovici, Kalinoviku, Srebrenici, Rudom i na Sokocu tri litra po metru kvadratnom.