latinica  ћирилица
08/10/2015 |  11:06 | Autor: TANЈUG

Rama se izvinio Srbima zbog kamenovanja autobusa

Premijer Albanije Edi Rama se tokom razgovora sa grupom studenata iz Srbije i ministrom obrazovanja Srđanom Verbićem, koji će prisustvovati današnjoj utakmici izvinio Srbima zbog kamenovanja autobusa sa reprezentacijom Srbije, apelujući da pobijedi pristojnost, prenijeli su albanski mediji.
Edi Rama (arhiv) -
Edi Rama (arhiv)

- Poznato vam je da na utakmicama i komšije pokušavaju da jedan drugome oči povade, ali je važno da Albanija pobijedi, ministar (Verbić) će reći da Srbija pobijedi, ali je najvažnije da pobijedi pristojnost koju zajedno predstavljamo - rekao je Rama.

Izrazivši žaljenje što je, kako je rekao, jedan mladić od 14-15 godina sinoć gađao kamenom autobus srpske reprezentacije, Rama je rekao da je to dokaz koliko još mora da se uradi s obzirom na to da "stara generacija nosi u sebi mržnju prema promjenama i dovodi snove novog svijeta u opasnost od nacionalizma i duha mržnje a isključivost je uvijek prisutna".

Rama je srpske studente primio u zgradi albanske vlade rekavši da je to "centar za pokretanje dijaloga", koji svjedoči o istoriji i vladavini, ali i umjetnosti i kulturi, te da jedan njen dio uvijek dostupan javnosti.

Srpski studenti će pratiti utakmicu Albanija - Srbija u Eljbasan Areni u albanskom gradu Eljbasanu, a biće smješteni u albanskim porodicama.