latinica  ћирилица
08/10/2015 |  11:49 | Autor: SRNA

"Istočna alternativa" - poziv na jedinstvo u zastupanju interesa Srpske

Neophodno je da srpske stranke usaglašavaju stavove i budu jedinstvene u zaštiti interesa Republike Srpske i srpskog naroda na nivou BiH, izjavio je u Bratuncu predsjednik Udruženja "Istočna alternativa" Republike Srpske Vojin Pavlović.

Pavlović kaže da u ovom pokretu smatraju neprihvatljivim da se lideri stranaka koje čine Savez za promjene ne odazovu na poziv predsjednika Srpske Milorada Dodika da razgovaraju o sprečavanju prenošenja nadležnosti sa entiteta na nivo BiH u zajedničkim organima BiH i jedinstvenom zastupanju interesa Republike Srpske u Sarajevu.

Pavlović ističe da su članovi ovog pokreta zabrinuti i plaše se da do tog razgovora neće doći s obzirom na ponašanje predsjednika SDS-a Mladena Bosića, njegov dosadašnji odnos i nepoštivanje institucije predsjednika Republike Srpske.

"Bosić je u strahu i velikom grču zbog ostanka u vlasti u Sarajevu i krenuo je putem prihvatanja svih bošnjačkih inicijativa, izdaje nacionalnih interesa i vazalstva i dodvoravanja Bakiru Izetbegoviću", prenio je Pavlović stav "Istočne alternative".

On je pozvao Bosića da se urazumi i, kako je definisao, izađe ispod "zelenog fesa", te da se okrene Republici Srpskoj i srpskom narodu čije interese treba da zastupa jer je zahvaljujući glasovima srpskih birača na dužnosti koju obavlja.

Pavlović je osudio, kako je rekao, "medijski linč" koji spinovanjem raznih izjava, prema njegovoj tvrdnji, vodi Televizija BN protiv predsjednika i Vlade Republike Srpske, što dovodi do konfuzije, narušavanja odnosa i destabilizacije Srpske.