latinica  ћирилица
08/10/2015 |  12:10 | Autor: B92

Mardok: Šta kažete na pravog crnca predsjednika?

Medijski mogul i milijarder Rupert Mardok podigao je mnogo prašine tvitom u kom praktično postavlja pitanje da li je Barak Obama "pravi crnac predsjednik SAD".

Tvit je zapalio društvene mreže, ali i američke medije koji se od jutros bave ovom izjavom.

Mardokov tvit glasi: "Ben i Kendi Karson sjajni. Šta kažete na pravog crnog predsjednika koji na može da se kako treba bavi pitanjem rasnih podjela? I još mnogo toga". Poruka se odnosi na republikanca Bena Karsona, jednog od kandidata za predsjedničku trku.

Mardokova kompanija je saopštila da ne komentariše tvitove poznatog milijardera, dok javnost i mediji u SAD navode da je Mardok postavio "pitanje identiteta i porekla aktuelnog predsjednika Baraka Obame".

Mardok je i ranije spominjao Karsona, inače nekada zaposlenog na Foksu, iako u početku nije bio tako blagonaklon.

"Divna ličnost, odrastao u jednom od geta u Detroitu, nažalost djeluje politički naivan", naveo je u martu na Tviteru Mardok.

U mjesecima nakon toga pratio je Karsonovo napredovanje u anketama i počeo da mu daje sve više podrške, uz ocjene da je "impresivan, skroman, ali čvrst".

Mardok je vlasnik televizijske mreže Foks, koja je tradicionalno nakolonjena republikancima, kao i mnogih drugih velikih medijskih brendova.