latinica  ћирилица
09/10/2015 |  15:36 | Autor: RTRS

U subotu oblačno i kiša

U subotu će u Republici Srpskoj biti oblačno i kišovito, uz obilnije padavine, a na jugu i veoma obilne padavine.
Kiša - Foto: ilustracija
KišaFoto: ilustracija

Ujutro oblačno i tmurno, na sjeveru uglavnom suvo, na jugu sa umjerenom kišom a centralnom planinskom dijelu slabijom i mjestimičnom. Tokom dana oblačno s kišom koja će se pred kraj dana na jugu intenzivirati, a u ostalim predjelima biti umjerena. Popodne na jugu će biti i grmljavine uz pljuskove i obilne padavine, gdje može izazvati bujice i manjih vodotoka. Količina padavina na jugu od 80 do 130 litara po kvadratnom metru, lokalno moguće i više, u centralnom pojasu od 40 do 60 litara, na sjeveru od 20 do 30 litara, gdje će intenzivnija kiša biti uveče.

Јutarnja temperatura vazduha od šest do 11 stepeni Celzijusa, na jugu do 15 stepeni. Najviša dnevna od devet do 15 stepeni, na jugu do 17 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA BANjALUKU 

Oblačno s kišom. Ujutro suvo, tokom prijepodneva mjestimična slaba kiša, tokom dana češća, a kasnije popodne i uveče umjerna. Očekivana ukupna količina padavina  5-15 litara. Obilnije padavine u noći na nedjelju i tokom nedjelje. Očekivana količina padavina za taj period od 20 do 50 litara. Vjetar slab, uglavnom sjeverni. Јutarnja temperatura vazduha oko 11, a dnevna do 13 stepeni.