latinica  ћирилица
09/10/2015 |  17:39 | Autor: RTRS

SDS oštricu odgovornosti okrenuo prema RTRS-u! (VIDEO)

Dan nakon priloga koji smo sinoć emitovali u našem Dnevniku 2 u kojem Goran Suvara svjedoči o tome da mu je SDS obećao milion, a na kraju isplatio 100. 000 maraka za tajno snimanje Mileta Radišića, oglasila se SDS. Ne da bi demantovali tačnost Suvarinog svjedočenja niti našeg izvještavanja, već da bi rekli kako je Radio-televizija Republike Srpske u službi kriminalaca.
RTRS - Foto: RTRS
RTRSFoto: RTRS

Pred kamere su stali Bojo Gašanović i Nebojša Vukanović, član Glavnog odbora SDS-a i savjetnik lidera stranke Mladena Bosića, koji su Suvari, kako on tvrdi, isplatili novac za obavljenu uslugu čiji cilj je bilo kompromitovanje predsjednika Republike Srpske. 

SDS je oštricu odgovornosti okrenula prema RTRS-u. Kažu da smo u posljednja dva dana medijski prostor ustupili odbjeglim kriminalcima, za kojima MUP duže vrijeme bezuspješno traga, a koji su, kako kaže, postali 'glavne zvijezde' RTRS-a.

SUVARA:(Јa znam da vaš posao novinara nije lak, da je rizičan. Da vama možda nije prijatno da sjedite sa mnom, ali oni su tražili mene. Razlika je u tome što sam ja tražio vas)

Naš rad nazivaju neviđenom sramotom, a o svojoj, o kojoj je za našu televiziju posvjedočio Goran Suvara u saopštenju nisu rekli ni riječi. U službi demantovanja istinitosti Suvarinih navoda, bili su, ipak, oni koje je sam Suvara, označio kao posrednike - Nebojša Vukanović i Bojo Gašanović.

"Tog čovjeka kojeg su spominjali nisam nikada kontaktirao niti sa njim obavljao bilo kakve transakcije", rekao je član GO SDS-a Bojo Gašanović.

Nebojša Vukanović, tvrdi da nije bitno na koji način je SDS došla do materijala. Važno je samo, da je on, kako kaže, autentičan. Ne krije da je kontaktirao sa Suvarom.

"Čovjek me zvao. To je bilo u Beogradu. To su bezbjednosno interesantne ličnosti, ja to nikada nisam bio, jer se nisam bavio takvim poslovima. Čovjek me fotografisao, ja priznajem, ja sam bio s njim u toj kafani u Beogradu", naveo je Nebojša Vukanović, savjetnik Mladena Bosića.

I Gašanović i Vukanović nisu štedjeli riječi da bi kritikovali priloge koje smo sinoć emitovali u Dnevniku.
Novu aferu koju otvara opozicija, Nenad Stevandić iz Slobodnog demokratskog srpskog kluba opisao je jednom riječju-polusvijest. 

"Smatram da su po pitanju takvih snimaka, i oni koji su plaćeni i oni koji su ih platili, samo polusvijest, i ništa u vezi s tim se ne može smatrati ozbiljnim. To je jedna velika tuga." rekao je Nenad Stevandić, poslanik Samostalnog demokratskog srpskog kluba

 Politički analitičar Miroslav Lazanski, ocijenio je da su strani faktori sponzori nezakonitog prisluškivanja i montiranja snimaka s ciljem kompromitovanja aktuelne vlasti u Republici Srpskoj i njenog predsjednika Milorada Dodika, koji nije po volji određenih centara moći iz inostranstva.
"Predsjednik Srpske vodi jednu samostalnu politiku očuvanja Republike Srpske, što ne odgovora Zapadu. Svi oni koji praktično idu na njega, idu ka ukidanju Republike Srpske. Očigledno je da sve čine da Srpsku liše njenih dosadašnjih ingerencija i utope u unitarnu BiH", istakao je politički analitičar, Miroslav Lazanski.

Lazanski je za Novinsku agenciju Republike Srpske ocijenio da je tužno to što pojedinci iz određenih političkih stranaka u BiH, kako je rekao, "jašu na tom talasu".