latinica  ћирилица
09/10/2015 |  18:00 | Autor: RTRS

Dodik pozvao institucije Srpske da se obračunaju s kriminalom (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je sve nadležne istitucije , da u borbi protiv korupcije i kriminala privedu pravdi sve koji se, izbjegavajući izvršenje kazni, skrivaju u zemljama regiona.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Dodik ističe da je spreman da se svi kapacitete Srpske stave na raspolaganje MUP-u i Poreskoj upravi kako bi se konačno stavila tačka i na slučaj Mileta Radišića.

"I ranije sam govorio i danas tražim rigoroznu istragu svih nadležnihorgana za sve elemente korupcije. Tražim od Policije Republike Srpske da učini sve i da sve one koji izbjegavaju izvršenje kaznenih odredaba privede pravdi i da obezbjedi putem regionlane saradnje i internacionalne saradnje da se oni privedu . Prije svega mislim na gospodina Radišića. Tražim od Policije da to uradi. Policija nije nadležna izvan Republike Srpske, ali može putem organizacija da to učini. Tražim od Poreske uprave rigoroznu finansijsku analizu i reviziju ako je to moguće, finansijskog poslovanja te firme i da se jednom skine to sa dnevnog reda. Očigledno da ljudi pokušavaju samo da održe temu i ništa ne rade", rekao je  predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik.