latinica  ћирилица
09/10/2015 |  21:41 | Autor: TANЈUG

Odbojkaši Srbije pobjedom protiv Slovačke startovali na EP

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije pobjedom je startovala na prvenstvu Evrope savladavši večeras u italijanskom gradu Busto Arziciju selekciju Slovačke sa 3:2 u setovima (25:22, 22:25, 30:28, 24:26, 15:9).
Odbojkaška reprezentacija Srbije (Foto: fivb.org) -
Odbojkaška reprezentacija Srbije (Foto: fivb.org)

Izabranici Nikole Grbića nisu imali nimalo lak posao u susretu sa Slovacima, koji su pružili veoma snažan otpor favorizovanom rivalu.
 Srbija je dugo tražila put do očekivane pobjede, a uspeh je obezbijedila poslije dramatične i dugotrajne borbe, tek u petom setu.
 Do tada, srpski odbojkaši igrali su nesigurno, sa mnogo oscilacija i neoprostivo velikim brojem grešaka, što su čvrsti i uporni Slovaci koristili na pravi način.
 Tokom cijele utakmice vođena je velika i izjednačena odbojkaška bitka, uz mnogo uzbuđenja i preokreta, a srpski tim uspio je da ipak sačuva snagu i koncentraciju za odlučujući set i važnu pobjedu na startu takmičenja.
 Na prvenstvu koje 9. do 18. oktobra zajednički organizuju Italija i Bugarska, srpski odbojkaši sutra od 15 sati igraju protiv Finske, a u posljednjem kolu sastaju se u nedjelju od 18. sati sa braniocem titule Rusijom.