latinica  ћирилица
10/10/2015 |  16:13 | Autor: TANЈUG

Ćurčić: Portugalija izazov, želimo pobjedu

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da vjeruje u pobjedu protiv Portugalije na kraju kvalfikacija za prvenstvo Evrope, iako je ekipa emotivno ispražnjena poslije meča u Albaniji.
Radovan Ćurčić (FOTO: www.soskanal.net) -
Radovan Ćurčić (FOTO: www.soskanal.net)

- Napadaćemo i branićemo se sutra, svaka pobjeda u kvalifikacijama mi je najljepši utisak. Portugalija ima kvalitet da napravi nešto više na prvenstvu Evrope. Ovaj meč je veliki izazov za nas, Spremamo se za to i uradićemo sve da nadigramo Portugaliju. Svaka pobjeda nam znači, rekao je Ćurčić na konferenciji za medije na stadionu Partizana.

Portugalija je sa pet uzastopnih trijumfa obezbijedila prvo mjesto I grupe, što je prema Ćurčiću sasvim zasluženo.

- Pokušavamo da predvidimo tim Portugalije, poznajemo svakog igrača i koliko su jaki, naveo je Ćurčić.

Prema njegovim riječima ekipa je fizički i emotivno ispražnjena poslije pobjede nad Albanijom (2:0) u Elbasanu.

- To ne bi trebalo da bude alibi, svih 24 igrača su veoma emotivno doživjeli utakmicu u Albaniji. Od prošlosti se ne živi i moramo da se dokazujemo. Bilo bi lijepo da je to bila posljednja utakmica, kako bismo mogli da uživamo, rekao je Ćurčić.

Fudbaleri Srbije su posljednji put selekciju iz vrha evropskog fudbala savladali 2010. godine - Njemačku na Svjetskom prvenstvu, ali Ćurčić veruje da je došlo vrijeme da se prekine tradicija.

- Iskreno se nadam i sa puno optimizma ulazimo u meč da pobijedimo. Pobjeda protiv Albanije vratila nam je samopozdanje i vjeru u narednim kvalifikacijama, poručio je Ćurčić.

Nemanja Matić, koji se afirmisao u lisabonskoj Benfiki, rekao je da nije siguran da će igrati protiv Portugalije.

- Bio sam na terapijama i sutra ćemo donijeti odluku da li ću igrati. Za sada, vjerovatnoća da zaigram u procentima iznosi 50:50. Ovo je veoma bitna utakmica za nas, Portugalija je velika ekipa i na nama je da pokažemo da smo dobri. To će biti prava priprema za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, zaključio je Matić.

Utakmica kvalifikacija za prvenstvo Evrope između Srbije i Portugalije koja se igrau nedjelju od 18 sati na stadionu Partizana moći ćete pratiti na RTRS.