latinica  ћирилица
10/10/2015 |  19:28 | Autor: RTRS

Suvara: Posjedujem brojne dokaze (VIDEO)

Audio snimak , koji nam je poslao Goran Suvara, dosta je opširniji i on ga nudi svim institucijama pravosuđa, zajedno sa brojnim drugim audio i video snimcima, ali i svjedocima. Snimak je stigao na našu mail adresu tokom noći. Јutros nas je i zvao Suvara i ponudio novo svjedočenje.
Goran Suvara - Foto: RTRS
Goran SuvaraFoto: RTRS

Suvara se javio nakon što je pročitao portale i pogledao sve sve vijesti iz Republike Srpske. Tvrdi da demanti Boje Gašanovića i Nebojše Vukanovića nisu iskreni, za šta, kako kaže, ima brojne dokaze, poput ovog iz audio snimka.

SUVARA: “ Gospodin Bojo Gašanović tvrdi da me nikad u životu nije vidio, da sa mnom nije nikada imao nikakve transakcije. Odgovorno tvrdim, što će taj snimak i potvrditi, da je gospodin Gašanović patološki lažov. Sjedili smo na tvrđavi u Novom Sadu. Tu se čuje njegov glas. Čuje se moj glas, čuje se glas Nebojše Vukanovića. Neobavezno ćaskanje prekinuo je drugi patološki lažov. To je gospodin Vukanović kada kaže da li si mi donio ono i da mu treba samo nekoliko sekundi. Јa kažem da jesam. Da li si ti meni donio pare? Kaže on-jesam, tu su. Kažem ja mogu li da uzmem, da vidim da li ste možda donijeli lažne pare. Znači zato sam poslao”.

Suvara kaže da nema više snage ni volje da se ubjeđuje s njima, ali podsjeća Vukanovića:

SUVARA: “ Dragi moj Vukanoviću, ti sve dobro znaš. Nemoj prosipati poštenje, jer isto kao što imam ovaj audio zapis, imam i audio i video zapis kada tražiš od mene, kad si mi predao novac, tražiš da te častim. I ja ti dajem 1000 evra. Dvije novčanice po 500 evra. Znači to imam i to sam ostavio za Sud. Nemoj da lažeš više. Nemoj da obmanjuješ narod da sam ja neki kriminalac”.

Suvara kaže da ne bježi od sebe i svojih odgovornosti, ali da mu je dosta izmišljanja priča. Tvrdi da je sve konstruisano u glavama Nebojše Vukanovića i Mladena Bosića.

SUVARA: “ Nemoj Vukanoviću da lažeš da su tebe zvali neki, navodno moji ljudi, jer znaš da imam sve ijedan snimak, audio i video, kad si ti zvao moje ljude. Kad si iste te ljude odveo u restoran Kula u Istočnom Sarajevu, gdje su se sastali sa Bosićem i gdje je predložen ovaj pakleni plan. Gdje ste tražili kontakt sa mnom”.

Bosića naziva ekspertom za utvrđivanje autentičnosti glasova, pa ga poziva i da utvrdi čiji su glasovi sa ovog snimka.

SUVARA: “ A vrlo rado ću mu poslati i njegovu sliku iz restorana Kula. Molim vas sviju. Prestanite sa lažima. Ne obmanjujte narod”

Sve što priča, Suvara tvrdi da ima snimljeno i da će rado staviti na raspolaganje pravosudnim organima.

SUVARA: “ Gospodine Gašanoviću, kad smo sjedili u restoranu u centru grada, morali ste da primjetite da taj restoran ima video nadzor. Lažete samo narod da mene nikad niste vidjeli”.

Bijesan je na,kako kaže, laži koje su juče plasirane o njemu. Tvrdi da ništa nije napravio ilegalno. To kaže, Gašanović odlično zna.

SUVARA: “ Kada smo pričali o tajnom snimanju nekog gospodina, Gašanović mi je objasnio da smo pokrivenio nalogom i da nas nalogom pokriva gospodin Mektić, ministar bezbjednosti BiH. Јa možda jesam nekog snimio tajno, ali ne ilegalno. Kad ste mi gospodo dali odriješene ruke da snimam i legalno, onda sam ja nasnimao vas. Sa vašim nalogom”.

Suvara se nada da više neće morati da zove medije i da će se pojaviti u Sudu i Tužilaštvu, bilo kao svjedok ili kao okrivljeni, koji je nešto tajno radio.