latinica  ћирилица
12/10/2015 |  11:09 | Autor: Agencije

Vučić otvorio fabriku kompanije "Vibak" u Јagodini

Premijer Aleksandar Vučić otvorio je fabriku za proizvodnju traka najnovije tehnologije u industrijskom pakovanju italijanske kompanije "Vibak", koja će zaposliti 400 radnika. Investicija je vrijedna 75 miliona evra.
Italijanska kompanija "Vibak" otvara fabriku u Јagodini - Foto: TANЈUG
Italijanska kompanija "Vibak" otvara fabriku u ЈagodiniFoto: TANЈUG

 
Fabrika, površine 70.000 kvadratnih metara, izgrađena je u Industrijskoj zoni u Јagodini, na koridoru 10 oko 500 metara od međunarodnog auto-puta i železničke pruge Beograd - Niš, prenosi Tanjug.

Kako je ranije rečeno, na početku će u fabrici raditi 100 radnika, a u roku od godinu i po, preostalih 300.

Fabrika "Vibak" planira izvoz od 150 miliona evra iz Јagodine, najviše u zemlje Istočne Evrope, bivšeg Sovjetskog saveza i u regiju Pacifika.

Vrpcu su, pored Vučića, presjekli i prvi potpredsjednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, predsjednik Skupštine opštine Јagodina Dragan Marković, ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco i direktor "Vibak Balkani" Patricio Masini.

Izgradnja Fabrike "Vibak" počela je 18. decembra 2013. godine, a kamen temeljac položili su tadašnji premijer Dačić, Masini i Marković.

"Vibak" je četvrta italijanska kompanija koja otvara fabriku u Јagodini. Prije nje fabrike u Јagodini otvorili su "Confezioni Andrea", "Aunde" i "Mobil Turi", koje zajedno zapošljavaju više od 1.000 radnika.