latinica  ћирилица
12/10/2015 |  11:57 | Autor: TANЈUG

Vučić: Ne oduševljavam se svakom potezu EU

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su evropske integracije put Srbije, ali da Srbija ne može sa oduševljenjem prihvatiti svaki potez EU.
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

"Od mene nećete čuti da Srbija ima drugo mjesto od puta ka EU, to je naš put, ali nemojte da tražite da pokazujem oduševljenje za svaki njihov potez, kao što je recimo ovo oko Uneska. Volim ja zastavu EU, ali najviše volim zastavu Srbije i o tome moraju da vode računa naši evropski i svi drugi partneri", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da za Srbiju ekonomska situacija ne predstavlja problem, već da ga najviše plaše politički problemi koje drugi izazivaju.

Vučić kaže da je Srbija mnogo uložila u reginalnu stablinost, bezbroj puta prećutala onima koji su je provocirali, ali da nije dozvolila ponižavanje, ni u slučaju Hrvatske, ni po pitanju rezolucije u Ujedinjenim nacijama o Srebrenici.

"To što smo bezbroj puta prećutali, to je ne zato što smo slabi, već zato što smo željeli da našim komšijama i evropskim prijateljima pružimo šansu da još jednom sagledaju stvari, da nas vide iz boljeg ugla", rekao je Vučić.