latinica  ћирилица
12/10/2015 |  12:25 | Autor: RTRS

Potpisani ugovori o prodaji građevinskog zemljišta u poslovnoj zoni u Ramićima (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović i predstavnici šest banjalučkih preduzeća potpisali su ugovore o kupoprodaji zemljišta u Poslovnoj zoni Ramići, čija je vrijednost je 789.000 maraka.
Ramići ugovor - Foto: RTRS
Ramići ugovorFoto: RTRS

Investitori planiraju otvaranje nekoliko desetina radnih mjesta, a rok da počnu izgradnju poslovnih pogona u Ramićima je tri godine.

Grad Banjaluka obezbijedio je brojne benificije investitorima kroz program podrške privredi koji je usvojila i Skupština grada. 

 

"Mislimo da je program podrške privredi koji je usvojila i Skupština grada Banja Luka veoma značajan. Privrednicima smo izašli u susret u vidu subvencija, ali i kroz troškove uređenja zemljišta koje smo prilagodili potrebama privrednika u prvoj fazi investiranja. Ne bi trebalo zanemariti ni cijenu zemljišta u ovoj zoni, koja je dosta povoljna", izjavio je gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović.

"Nadam se da će gradske vlasti ispuniti ugovorene obaveze koje se odnose na infrastrukturu. Svi investitori će u dogledno vrijeme otvoriti nova radna mjesta", rekao je Novak Pejaković, predstavnik preduzeća "Nora plast".