latinica  ћирилица
12/10/2015 |  13:12 | Autor: SRNA

Ministar Malešević posjetio OŠ "Vuk Karadžić" u Banjaluci (FOTO)

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević izjavio je da će nastojati da Osnovna škola "Vuk Karadžić" u Banjaluci, koja je u lošem stanju i pored određenih sanacija, uđe u projekat energetske efikasnosti.
Dane Malešević - Foto: RTRS
Dane MaleševićFoto: RTRS

Malešević je nakon posjete ovoj školi, kojoj je zahvaljujući donaciji humanitarne organizacije iz Čikaga, pod pokroviteljstvom princeze Katarine, donirano 14 novih računara, rekao da se danas uvjerio u loše stanje u kojem se ova škola nalazi.

Navodeći da je urađena sanacija krova i podova u pojedinim učionicama, Malešević je istakao da su gubici energije veliki i da se u narednom periodu mora povesti računa da se u ovoj školi stanje poboljša.

"S obzirom na to da u ovoj školi ima više od 700 učenika, treba stvoriti uslove da bi oni postizali što bolje rezultate", izjavio je Malešević.

foto: RTRS

On je naveo da je škola "Vuk Karadžić" u Banjaluci jedna u nizu škola koje su predložene za donaciju humanitarnoj organizaciji iz Čikaga, te podsjetio da su računari donirani u junu školama u Derventi, Šamcu i Modriči.

Direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" Tatjana Vilendečić zahvalila je resornom ministarstvu i fondaciji princeze Katarine na angažovanju, kako bi ova škola dobila nove računare.

foto: RTRS

"Uprkos zastarjeloj opremi, naši učenici ostvarivali su značajne rezultate na takmičenjima iz informatike, tako da sada očekujem još bolje rezultate, ali iznad svega će rad svih učenika u školi biti puno kvalitetniji iz ovog predmeta", rekla je Vilendečićeva.