latinica  ћирилица
12/10/2015 |  16:42 | Autor: TANЈUG

Beograd: Postignut dogovor "Laste" sa finansijskim povjeriocima

Saobraćajno preduzeće Lasta je sa 19 svojih finansijskih povjerilaca potpisala Ugovor o restrukturiranju finansijskih obaveza.
Autobus "Lasta" (foto: static.panoramio.com) -
Autobus "Lasta" (foto: static.panoramio.com)

"Na ovaj način Lasta je obezbjedila normalno funkcionisanje i rasterećenje keš floua koji je pretio da potpuno uruši poslovanje preduzeća", stoji u saopštenju tog preduzeća.

Na istoj adresi ističu da će ovo restrukturiranje predstavljati značajnu osnovu za stabilizaciju preduzeća, njegov dalji oporavak uz racionalizaciju troškova, kao i dobru pripremu za proces privatizacije.

U Lasti podsjećaju da je ovaj ugovor sa povjeriocima potpisan nakon što je račun firme u januaru bio u blokadi i firma bila na ivici stečaja.

Pregovori sa svim povjeriocima su, kako je predočeno, vođeni uz veliku pomoć Vlade na čelu sa ministrom privrede, državnim sekretarom i pomoćnikom Željkom Sertićem, Draganom Stevanovićem i Milunom Trivuncem.

"Sam proces je realizovan uz veliki trud i angažman svih zaposlenih, predstavnika oba reprezentativna sidnikata i razumijevanje svih finansijskih povjerilaca", kažu u Lasti.