latinica  ћирилица
13/10/2015 |  13:46 | Autor: SRNA

Osuda Mektićevog verbalnog napada na novinare RTRS-a (VIDEO)

Predstavnici vlasti i opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske osudili su danas u Banjaluci verbalni napad ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića na novinare Radio-televizije Republike Srpske.
Dragan Mektić - Foto: RTRS
Dragan MektićFoto: RTRS

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović smatra da Mektićev verbalni napad na novinare nije primjeren bilo kom zvaničniku.

"Takvo ponašanje nije primjereno bez obzira na funkciju koju neko obavlja", rekao je Čubrilović.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić ocijenio je da je Mektićevo vrijeđanje novinara sramota SDS-a koji ga je imenovao na funkciju ministra, ali i svih u Srpskoj i BiH.

"Bilo bi ljudski da se Mektić izvini novinarima RTRS-a, u suprotno mora biti smijenjen. On nam, kao ministar bezbjednosti, mora garantovati bezbjednost, a ne napadati novinare", rekao je Stevandić.

Poslanik SDS-a Miladin Stanić rekao je da nije vidio Mektićeve izjave, ali da u svakom slučaju nije u redu da bude vrijeđan bilo ko.

"O Mektiću mislim sve najbolje. Potrebno je poštovati sve novinare i nikoga nikada ne bih uvrijedio, ali SDS smatra da je uređivačka politika RTRS-a loša", kaže Stanić.

Šef Kluba poslanika PDP-a Branislav Borenović ocijenio je da je Mektićev verbalni napad na novinare RTRS-a nedopustiv.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić optužio je juče RTRS da je "vojno krilo SNSD-a". Nakon što je spomenuo pojedine novinare ove medijske kuće, pominjući i članove njihovih porodica, došlo je do verbalne rasprave između prisutnog novinara RTRS-a i Mektića.

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Staša Košarac najoštrije je osudio, kako je rekao, siledžijski napad Mektića na novinare RTRS-a.

OHR i EU osudili su uvredljive komentare Dragana Mektića upućene novinarima Radio-televizije Republike Srpske, navodeći da su oni "samo najnoviji primjer vrlo uobičajene prakse predstavnika mnogih političkih stranaka u BiH".