latinica  ћирилица
13/10/2015 |  15:22 | Autor: SRNA

Dodik i Cvijanovićeva uputili saučešće zbog rudarske tragedije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je telegram saučešća predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari povodom tragedije u Rudniku mrkog uglja u Kaknju.
Željka Cvijanović i Milorad Dodik - Foto: SRNA
Željka Cvijanović i Milorad DodikFoto: SRNA

- Povodom teške tragedije u Rudniku mrkog uglja u Kaknju, porodicama nastradalih, svim građanima FBiH, a i Vama lično, u ime naroda Republike Srpske kao i u svoje lično ime upućujem izraze iskrenog saučešća. Tragična pogibija ovih hrabrih i nadasve vrijednih ljudi je nenadoknadiv gubitak, kako za njihove porodice tako i za sveukupnu javnost, navedeno je u telegramu predsjednika Republike Srpske.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća predsjedniku Vlade Federacije BiH Fadilu Novaliću.

- Duboko sam potresena viješću o rudarskoj nesreći koja se dogodila u jami Begići-Bištrani u Rudniku mrkog uglja Kakanj, u kojoj su tragično nastradali rudari. U ime Vlade Republike Srpske, svoje ime i u ime svih građana Republike Srpske upućujem Vam izraze najdubljeg i iskrenog saučešća. Molim Vas da izraze saučešća prenesete porodicama nastradalih, navodi se u telegramu saučešća predsjednice Cvijanović.

Četvorica rudara su poginula, a dva su povrijeđena u nesreći u Rudniku mrkog uglja Kakanj koja se dogodila noćas u trećoj smjeni.