latinica  ћирилица
19/11/2015 |  11:32 | Autor: SRNA

Đokić: Stvaranje institucionalnih uslova za bolje poslovanje

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić poručio je danas na otvaranju "Foruma o privrednoj saradnji Republike Srpske i Srbije Banjaluka 2015" da vlasti u Srpskoj neprestano rade na stvaranju institucionalnih uslova za poboljšanje poslovanja.

Đokić je u pozdravnoj riječi istakao da mala i srednja preduzeća u Srpskoj čine 99 odsto ukupne strukture preduzeća, u kojima je zaposleno skoro 75 odsto od svih zaposlenih i koja ostvaruju 77,13 odsto ukupnih prihoda, što govori koliko su mala i srednja preduzeća bitna.

On je rekao da veliki odziv na ovom forumu pokazuje spremnost na međusobnu saradnju privrednika Srpske i Srbije kroz dalje razvijanje i jačanje specijalnih i paralelnih veza i napora obje vlada koje čine u segmentu razvoja malih i srednjih preduzeća.

Cilj "Foruma o privrednoj saradnji Republike Srpske i Srbije Banjaluka 2015" je davanje doprinosa intenziviranju saradnje privreda Srpske i Srbije, a primjeri dobre prakse biće predstavljeni na forumu, kao i mogućnosti uspostavljanja saradnje i održavanja neposrednih susreta između privrednika.

Na skupu učestvuje blizu 200 predstavnika malih i srednjih preduzeća, klastera i agencija sa obje strane Drine.