latinica  ћирилица
19/11/2015 |  16:17 ⇒ 16:26 | Autor: TANЈUG

Vijesti umeta, ponovo prijetnje

Islamistički portal na bošnjačkom jeziku Vijesti Ummeta ponovo prijeti prolivanjem krvi na Balkanu, "slaveći" ubistvo dvojice vojnika u Rajlovcu kod Sarajeva porukom: "Ubijena dva vojnika BiH, a nekoliko ranjeno, hvala Alahu".
Vijesti umeta - Foto: Screenshot
Vijesti umetaFoto: Screenshot


Navodi se i da je ranije upozoreno na napad, ali da ta upozorenja nisu uzeta za ozbiljno.

“Upozoravali smo vas da će Evropom teći krv, a posebno Bosnom i da ono što dolazi je gore i gorče. I eto ga, desilo se, ubijena su dva prljava vojnika koja su se borila za nacionalizam i tagute i branili državu i vladu koja im nikakvo dobro nije donijela. Ubijena su dva vojnika od kojih je jedan Srbin, pravi nevjenrik, a drugi Bošnjak, murted (otpadnik od vjere)", navodi se na portalu..

Oni ponovo upozoravaju da je ovo tek početak riječima:"O Bosno, ovo je tek početak, o Evropo, ovo je tek početak prolijevanja vaše prljave krvi koja će teći vašim prljavim ulicama, sve dok se zastava tevhida ne zavijori širom cijele Evrope i šire“.

Oni pozivaju omladinu u BiH da krenu Alahovim putem u ubijanje.

“Krenite u ubijanje tih taguta (sve ono što se obožava mimo Alaha), murteda (oni koji su napustili islam) i nevjernika u vašim državama, a posebno u Bosni. Krenite braćo, oni su slabi i jadni, pouzdajte se u Alaha i krenite Alahovom blagodati. Ubijajte njihove tagutske prljave vojnike gdje god možete, nedajte im mira, neka njihova prljava krv teče ulicama Bosne i Evrope. Krenite po svoj šehadet, volite smrt na Alahovu putu, krenite i budite ubijeni na njegovu putu“, objavljeno je na portalu.