latinica  ћирилица
19/11/2015 |  23:00 ⇒ 23:01 | Autor: B92

Crvena zvezda izgubila u Strazburu

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u Strazburu od istoimenog domaćina sa 78:75. Iako su gotovo cijeli meč bili u prednosti, izabranici Dejana Radonjića pokleli su u finišu, doživjeli poraz i znatno smanjili svoje šanse za Top16 fazu.
C.Zvezda      (Foto:telegraf.rs) -
C.Zvezda (Foto:telegraf.rs)

Crveno-beijli su u Francuskoj propustili ogromnu šansu da se dodatno približe plasmanu u Top 16 fazu, pogotovo jer su na startu drugog poluvremena imali veliki 21 poen razlike.

Ekipa Dejana Radonjića odigrala je fenomenalno prvo poluvrijeme, predvođena sjajnim Kvinsijem Milerom, pogodila je čak deset trojki za ukupno 52 poena, ali je očajna igra u drugom dijelu koštala veoma važnog trijumfa.

Kobne za ekipu za Malog Kalemegdana bile su greške Marka Gudurića u samom finišu, ali se posebno ističe podatak da Zvezda u posljednjih deset minuta nije ubacila koš iz igre, pošto je svih jedanaest ubacila sa linije slobodnih bacanja. Imala je Zvezda priliku da na 3,7 sekundi do kraja trojkom ipak dođe do produžetka, ali je Marko Simonović bio neprecizan iz veoma teške pozicije.

 Najbolji u timu Zvezde bio je upravo Miler sa 23 ubačena poena (2/3 za dva, 5/10 za tri), jedanaest skokova i četiri blokade, ali ga je ispratio jedino Marko Simonović sa 18 poena (1/3 za dva, 5/9 za tri) i četiri skokva. Marko Gudurić dodao je 13 koševa (0/1 za dva, 3/4 za tri) i po jednu ukradenu loptu i asistenciju, dok se istakao još jedino Majk Cirbesa sa devet poena (2/4 za dva) i četiri skoka.