latinica  ћирилица
20/11/2015 |  10:43 | Autor: SRNA

Popović: Srpska mora razvijati svoj sistem

Vojno-politički analitičar Gostimir Popović rekao je da Republika Srpska mora razvijati svoj sistem za prevenciju, otkrivanje i borbu protiv terorizma, u čemu treba da je podrže sve njene društvene strukture jer u tome neće imati kvalitetnu podršku sa nivoa zajedničkih institucija.
Gostimir Popović (foto: facebook.com) -
Gostimir Popović (foto: facebook.com)

"Aktivnosti koje Srpska vodi su veoma dobre, ali prvo što se nameće jeste da će sigurno imati velike opstrukcije sa nivoa zajedničkih organa, jer iz tog pravca nema ni podrške, ni znanja, ni volje, uzimajući u obzir kvalitet onih koji se predstavljaju kao ministri", rekao je Popović.

On je naglasio da je posljednji akt terorizma koji se desio u Federaciji BiH jasno pokazao da na nivou zajedničkih organa BiH postoji vrlo nizak nivo znanja i volje da se nešto uradi, ali da zato postoji vrlo visok nivo zamagljivanja situacije i govora o svemu, ali ne i o stvarnom problemu.

"Ministar koji u nazivu svoje funkcije i opisu posla ima termin bezbjednost priča o zakonodavnoj đelatnosti i svojim putevima, a nije napravio ama baš nijednu koordinaciju sa onim koji su teritorijalno i strukturalno nadležni", naveo je Popović.