latinica  ћирилица
20/11/2015 |  10:55 | Autor: B92

Marokanske službe dojavile Francuzima ko je u Sen Deniju

Francuske službe nisu znale gdje se nalazi Abdelhamid Abaud dok se u čitav slučaju nisu upetljali Marokanci i otkrili im njegov položaj, piše "Јutarnji".
Abdelhamid Abaud - Foto: Screenshot
Abdelhamid AbaudFoto: Screenshot

Kako se navodi, marokanske tajne službe rekle su Francuzima da se "mozak" napada na Pariz nalazi u četvrti Sen Deni.

Nakon toga, pokrenuta je opsežna operacija u kojoj je on ubijen.

“To je istina, svo vrijeme smo razmenjivali informacije. Marokanci su nam se javili rano ujutru i pomogli nam da otkrijemo lokaciju“, rekao je izvor iz policije za AFP.

Da Francuzi nisu uopšte slutili da sa Abaud nalazio u Parizu pokazuje i svjedočenje agenta za nekretnine Amala Ale koji je uvjeren da je 24 sata nakon napada video Abauda kako bezbrižno uživa sa prijateljima i to jednoj od ulica u kojima se odvijao obračun dan ranije.

“Sjedio je ispred zgrade sa velikim društvom, tu je bilo možda desetak ljudi. To je ulcia u kojoj sam svaki dan. Poznajem veliki dio tog društva, ali mi je jedan čovijek upao u oči. Nosio je tradicionalnu muslimansku odjeću i nosio je šešir. Nekoliko dana kasnije gledali smo televizor i sestra me je pitala “zar to nije čovjek kojeg smo vidjeli“. Siguran sam 99,9 odsto da je to bio on. Sjedili su, pušili travu i pili pivo“, rekao je Amel.