latinica  ћирилица
20/11/2015 |  11:52 ⇒ 17:07 | Autor: SRNA

PS BiH: Stigla inicijativa Zvizdića za rekonstrukciju SM BiH

Inicijativa predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Denisa Zvizdića za rekonstrukciju Savjeta ministara, odnosno zahtjev za smjenu ministra transporta i komunikacija Slavka Matanovića i zamjenika ministra odbrane Emira Suljagića, obojica iz Demokratskog fronta, dostavljena je danas Parlamentarnoj skupštini BiH, rečeno je u parlamentu BiH.
Denis Zvizdić - Foto: RTRS
Denis ZvizdićFoto: RTRS

S obzirom da je za utorak, 24. novembar, već zakazana redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, o tome da li će se ovaj Zvidićev zahtjev naći na njenom dnevnom redu, trebalo bi da odluči Kolegijum ovog doma.

Zvizdićev zahtjev je upućen na adrese predsjedavajućeg Predstavničkog doma Borjane Krišto i predsjedavajućeg Doma naroda Ognjena Tadića.

Prema pisanjima pojedinih medija, shodno dogovoru o novoj parlamentarnoj većini na svim nivoima vlasti u BiH koji su nedavno postigli lideri SDA, SBB BiH i HDZ BiH, za ministra transporta i komunikacija trebalo bi da bude predložen lider SBB-a Fahrudin Radončić, a za zamjenika ministra odbrane SBB BiH predložiće Bakira Dautbašića, aktuelnog sekretara Ministarstva bezbjednosti BiH.